سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مردم خواسته دنیا خرده گیاهى است خشک و با آلود که از آن چراگاه دورى‏تان باید نمود . دل از آن کندن خوشتر تا به آرام رخت در آن گشادن ، و روزى یک روزه برداشتن پاکیزه‏تر تا ثروت آن را روى هم نهادن . آن که از آن بسیار برداشت به درویشى محکوم است و آن که خود را بى نیاز انگاشت با آسایش مقرون . آن را که زیور دنیا خوش نماید کورى‏اش از پى در آید . و آن که خود را شیفته دنیا دارد ، دنیا درون وى را از اندوه بینبارد ، اندوه‏ها در دانه دل او رقصان اندوهیش سرگرم کند و اندوهى نگران تا آنگاه که گلویش بگیرد و در گوشه‏اى بمیرد . رگهایش بریده اجلش رسیده نیست کردنش بر خدا آسان و افکندنش در گور به عهده برادران . و همانا مرد با ایمان به جهان به دیده عبرت مى‏نگرد ، و از آن به اندازه ضرورت مى‏خورد . و در آن سخن دنیا را به گوش ناخشنودى و دشمنى مى‏شنود . اگر گویند مالدار شد دیرى نگذرد که گویند تهیدست گردید و اگر به بودنش شاد شوند ، غمگین گردند که عمرش به سر رسید . این است حال آدمیان و آنان را نیامده است روزى که نومید شوند در آن . [نهج البلاغه]
 
دوشنبه 86 خرداد 7 , ساعت 3:23 عصر

 

در فصاحت و بلاغت، او پیشواى فصحا و سرور بلغاست.در این باره همین بس که گفته‏اند: گفتار على، پس از سخن پیامبر، بالاتر از کلام مخلوق و پایین‏تر از کلام خالق است.معاویه، دشمن سرسخت او، مى‏گوید: «به خدا سوگند، سنت فصاحت در قریش فقط توسط على بنیان گذاشته شد.براى هیچ یک از صحابه یک دهم یا نیمى از آن، سخن فصیح را، جمع‏آورى نکرده‏اند.بر ما قبیح است اگر بخواهیم شواهد و دلایلى درباره اثبات فصاحت على (ع) ارائه دهیم.و این کار مانند آن است که کسى براى اثبات روشنایى خورشید درخشان بخواهد دلیل و شاهد اقامه کند.

هیچ چیز در نزد خرد درست نمى‏نماید اگر قرار باشد که روز براى اثبات خود به دلیل و شاهد نیازمند باشد و در این باب چه دلیلى رهنماتر از گفتارى است که در کتابهایى همچون نهج البلاغه، و دیگر کتب از آن حضرت باقى مانده است.

منبع:

http://www.hawzah.net/Per/E/do.asp?a=EACDD.htm



لیست کل یادداشت های این وبلاگ